Shiatsu

Vad innebär Shiatsu? Fördelar? Pris? Hitta behandlare.

Shiatsu är en massagemetod som har sitt ursprung från Japan vars massagetekniker har uppskattas för sina läkande effekter. Shiatsu är en kroppsterapi som man främst utövar med hjälp av tryck, av t ex finger, tumme eller armbåge. Klassisk massage arbetar mest på muskler, ligament och senor medan Shiatsu koncentrerar sig på specifika punkter för att balansera livsenergin i kroppens energikanaler, meridianerna. Det innebär dock inte att muskulaturen, cirkulationen och lymfsystemet inte påverkas när du får en Shiatsu-behandling.

Syftet med en Shiatsu-behandling är att balansera kroppens energier men är särskilt effektiv som förebyggande behandling eftersom det alltid är svårare att ta bort ett redan existerande problem. Obalanser visar sig alltid i energikroppen före det blir ett fysiskt symptom. Shiatsu är också väldigt bra för personer som vill känner sig slutkörda eller vill ha extra kraft vid återhämtning efter sjukdom.

Fördelar

  • Avslappnande
  • Lindrar spänningar och stelhet
  • Förbättrar cirkulationen
  • Ökar välbefinnandet
  • Balanserar kroppens energi

Shiatsu har bland annat visat sig vara mycket effektiv vid behandling av olika former av allergier, elöverkänslighet, ångest och oro samt rygg- och ledbesvär.

Pris Shiatsu

En Shiatsu-massage kostar runt 750 kr och en behandling tar oftast mellan 50-60 minuter men både pris och tidsåtgång kan variera beroende på var i landet och hos vem du bokar.

Boka shiatsu

Boka Shiatsu

En Shiatsu-behandling ges utanpå kläderna, oftast på en madrass på golvet, och Shiatsu är en väldigt skön massage att få.

Klicka på respektive företag för att få veta mer och boka tid för Shiatsu.