Zonterapi

Vad innebär Zonterapi? Fördelar? Hitta behandlare.

Reflexologins teori är att organ, nerver, körtlar och andra kroppsdelar står i förbindelse med reflexzoner på händer och fötter. Dessa zoner finns på handflatorna och fotsulorna. Genom att stimulera dessa områden kan man uppnå en reaktion i motsvarande kroppsdel. Inom reflexologin är det oftast fötterna man arbetar på.

Reflexologin handlar om att ge kroppen balans, harmoni och en känsla av välbefinnande.

Reflexologin är inte en metod som används för att diagnosticera sjukdom och är heller ingen medicinsk behandling. En behandling med zonterapi botar inte men den kan stimulera kroppens egna läkningsprocess och därmed bidra till ett tillfrisknande.

Fördelar

Reflexologi är avslappnande, terapeutisk och stimulerar alla kroppens läkemekanismer.

Boka Zonterapi

Zonterapi

Ta kontakt och boka tid för zonterapi.

HISTORIK

Reflexologins rötter går tillbaka till det forntida Egypten, då astrologer och läkare tog stjärnorna till hjälp för att få en teoretisk utgångspunkt vid behandling av patienter.

Reflexologi utövades antingen i förebyggande syfte eller för att bidra till att lindra patienters medicinska åkommor. Under århundranden har olika former av reflexologi utövats och utvecklats i Fjärran Östern, Afrika och Amerika.

Zonterapi ligger till grund för den moderna reflexologin. 1917 publicerade William Fitzgerald en bok om zonterapi i vilken kroppen delades in i tio längsgående zoner. Modern reflexologi baseras på hans teori på zonterapi.