Andra chakrat

För dig som vill veta mer om sakralchakrat och dess betydelse.

Sakralchakrat

Kallas även navelchakrat eller sexualchakrat.

.

Placering

Sakralchakrat är förankrat till bäckenbotten och är placerat i den nedre delen av magen, mellan naveln och blygdbenet.

Vattenelement

Sakralchakrats energi är baserat på vattenelementet. Förändring och rörelse, likt ebb och flod, kännetecknar detta element. Du flyter lätt med i livets skiftningar.

Funktion och egenskaper

Liksom rotchakrat är detta chakra kopplat till vår fysiska kropp och livskraft men nu handlar det inte bara om överlevnad utan också om kroppslig och sinnlig njutning. Detta chakra får oss att känna glädje, att röra oss framåt och utvecklas.

När detta chakra är i balans är vi fyllda av energi, lust, entusiasm, optimism och skaparglädje inför dagen som väntar.

Chakrats färg

Den orange färgen representerar sakralchakrat. Orange är en färg som ofta förknippas med glädje och entusiasm.

Vid obalans

När sakralchakrat är obalanserat kan vi känna oss håglösa, energilösa och kanske deprimerade. Det är som om livet går i svart och vitt snarare än i en kaskad av färger.

En obalans kan även visa sig som en överdriven känslighet eller ingen kontakt med känslorna alls. Man kan vara översexuell och falla för varje frestelse som kommer i ens väg eller tvärtom. Man undviker alla former av njutning.

Balansera sakralchakrat.

Tips som gynnar andra chakrat

Rotchakrats energi handlar mycket om att överleva men när vi kommer till andra chakrat handlar livet om mer än så. Det handlar om sinnlighet, njutning, glädje, spontanitet och kreativitet!

Boka tid för massage. Ta ett varmt bad. Smörj in dig med väldoftande hudkräm. Listan kan göras oändligt lång. Var snäll mot dig själv på alla de möjliga sätt.

Andra chakrat är kopplat till rörelse. Hitta på nya saker. Gå nya vägar. Låt inte livet stagnera utan möt dagen likt ett äventyr som ska upplevas.